De ce sunt importante lentilele camerelor de supraveghere video

Camerele de supraveghere video pot fi dotate cu lentile fixe sau lentile varifocale. Foarte multi clienti cauta camere de securitate care sa asigure foarte multe detalii atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, insa pentru majoritatea, achizitionarea camerelor este un proces dificil si nu de putine ori apar urme de indoiala pentru ca achizitia nu se comporta asa cum isi dorea initial clientul.

Dificultatea acestui proces tine si de cunostintele legate de calitatea si felul in care actioneaza camerele cu tipuri diferite de lentile.

Camerele video de supraveghere cu lentila fixa pot avea 3.6 milimetri, 6 milimetri, dar si 8, 12, 16 sau 22 milimetri. Aceste tipuri de camere pot fi folosite atat in interior cat si in exterior, insa atunci cand le cumparati trebuie sa tineti cont de doi factori esentiali: spatiul in care vor fi folosite si mai ales unghiul si distanta de vizualizare a camerei. O camera cu lentila fixa de 3.6 milimetri poate acoperi distante de regula pana la 30 de metri, in timp ce o camera cu lentila fixa de 16 milimetri poate acoperi distante de pana la 50 de metri sau chiar mai mari.

Unghiul de vizualizare este insa diferit: daca la camera cu lentila fixa de 3.6 milimetri unghiul are aproximativ 85 de grade, camera cu lentila fixa de 16 milimetri are un unghi de vizualizare de aproximativ 20 de grade, deci va acoperi mai putin.

Camerele video de supraveghere cu lentila varifocala sunt flexibile si isi pot ajusta campul vizual, ceea ce de multe ori face diferenta pentru clienti.

Sub camera veti gasi un mecanism din care puteti regla camera si identifica mult mai usor detaliile de care aveti nevoie atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii. Cele mai populare camere de supraveghere video cu lentila varifocala sunt camerele cu lentile de 2.8-12mm.

Astfel de camere puteti gasi la preturi foarte accesibile pe site-ul rocamere.net. Retineti ca: daca lentila varifocala are o valoare mare, detaliile pe care le veti vedea sunt mai putine (ex: camere 12 milimetri lentila varifocala). Daca valoarea lentilei varifocale are o valoare mica (ex : camere 2.8-12 milimetri lentila varifocala) atunci detaliile pe care le veti observa vor fi mult mai semnificative.